Duurzaamheid


Duurzaamheid

Duurzaamheid

Naast onze optimale en persoonlijke begeleiding van uw transportopdracht zet Eurosped zich ook dagelijks in voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De drie pijlers bij maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn people, planet & profit.

People

Bij Eurosped staat een sportieve en gezonde levensstijl centraal. Eurosped wil uit alle medewerkers het beste naar boven halen. Voor elke medewerker is er dan ook een ergonomische werkplek beschikbaar, in de vorm van een sta/zit bureau. Het is bewezen dat werken aan een sta/zit bureau lichamelijke klachten verminderd, zoals pijn in de rug, nek, billen of bovenbenen. De afwisseling tussen zitten en staan zorgt voor meer dynamiek en een betere houding. In de pauzes biedt Eurosped de medewerkers de mogelijkheid om zich even helemaal te ontspannen. Er is bijvoorbeeld een speciale ruimte ingericht als pingpong arena. Hier vergeten de medewerkers even het werk en genieten ze van een sportieve break.

Naast het sportieve gedeelte wil Eurosped ook dat alle medewerkers zich blijven ontwikkelen. Eurosped is een gecertificeerd leerbedrijf en bied studenten de mogelijkheid om zichzelf hier verder te ontwikkelen. Voor Eurosped is de kennis van haar eigen medewekers net zo belangrijk en hier in worden zij dan ook gestimuleerd. Eurosped biedt haar medewerkers de mogelijkheid om een opleiding te volgen en hun kennis te verbreden. Dit voor iedereen op het gebied waar zijn of haar persoonlijke interesses liggen.

Om uit elke medewerker het beste naar boven te halen kan iedereen groeien binnen Eurosped en zich focussen op de eigen kwaliteiten. Er zijn verschillende projecten verdeeld onder de medewerkers om zo ieders kwaliteiten optimaal te benutten.

Planet

Eurosped denkt aan het milieu! Naast de gezondheid van de medewerkers is het als bedrijf zijnde ook belangrijk om aan de gezondheid van onze aarde te denken.

Een van de doelen welke Eurosped na streeft is zoveel mogelijk het papier gebruik verminderen. In de afgelopen jaren heeft Eurosped dan ook een online-bookingtool ontwikkeld en uitgebreid met een administratie programma. Zo ontvangt u uw factuur inmiddels digitaal van ons. Met behulp van deze tool is Eurosped ook bezig om de dossiers zoveel mogelijk online aan te leggen. Waar eerder elke zending geprint werd en opgeslagen in een papieren dossier, gebeurt dit inmiddels zoveel mogelijk digitaal.

Environment

Eurosped probeert in haar doen en laten zoveel mogelijk de CO2 uitstoot te beperken.

Voor onze pakketdistributie streven wij naar een volkomen CO2 neutrale levering. Wij hebben daarom onze CO2 uitstoot per pakket, sinds 2013, naar 18,8% procent teruggebracht. Met als doel om in 2025 de uitstoot te laten dalen naar 30%! Hoe gaan wij dit doen? In 2025 zetten wij in de 225 grootste steden in Europa, waaronder 45 in Nederland, alleen nog maar voertuigen in die niet of nauwelijks CO2 uitstoten.

Omdat wij ook uw bijdrage voor het CO2 neutraal versturen waarderen kunt u bij ons uw eigen certificaat aanvragen! Stuur een mail naar sales@eurosped.nl met als titel certificaat.

Naast de CO2 uitstoot verminderen bij de pakketdistributie wil Eurosped ook de CO2 bij de pallettransporten tot een minimum beperken. Dit doen we door zoveel uw transporten zo veel mogelijk te combineren en daarmee efficiënte routes te rijden. Om dit zo optimaal mogelijk te kunnen doen wordt onze zelf ontwikkelde planningstool OEPS! (Optimal & Efficient Planning Software) – waarmee verschillende zendingen optimaal gecombineerd worden – gebruikt.

Profit

Bij profit kijkt Eurosped niet alleen naar zichzelf maar houdt daarbij ook rekening met de lokale economie en bedrijvigheid. Zo is Eurosped hoofdsponsor van TEAM EUROSPED. Bij Eurosped staat een sportieve en actieve levensstijl hoog in het vaandel. Dit wil Eurosped zowel voor haar medewerkers als de lokale (top)sporters.

Het paradepaardjes is absoluut, dames volleybal-eredivisionist, TEAM EUROSPED. Sinds 2012 zijn wij zowel naamgever als ook hoofdsponsor. TEAM EUROSPED komt uit op het hoogste niveau in Nederland en kent in Het punt te Vroomshoop een zeer sfeervolle thuisbasis. Het talentvolle en ambitieuze damesteam speelt jaarlijks mee om de prijzen, en stelt tevens als doel, om talentvolle speelsters tot volle ontplooiing te laten komen.

Buiten de topsport om is sponsort Eurosped ook lokale sportclubs waaronder de plaatselijk hockeyclub en een voetbalvereniging hier in de regio.

Gezondheid en jezelf ontwikkelen vind Eurosped uitermate belangrijk. Waar scholing en gezonde voeding in Nederland voor de meeste huishoudens vanzelfsprekend is., is dit niet overal in de wereld het geval. Daarbij is ook lang niet voor iedereen een gezond en lang leven vanzelfsprekend.

Eurosped steunt dan ook wisselend Unicef en Kika doormiddel van speciale kerstkaarten en een donatie. Door de donatie aan Unicef hopen wij een bijdrage te leveren aan meer kansen voor kinderen in minder ontwikkelde landen. Door de donatie aan Kika hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan de onderzoeken naar kinderkanker. Met deze bijdrage hopen wij dat het genezingspercentage hoger wordt en de kwaliteit van een leven na kanker beter wordt!

University of Twente
Eurosped is trotse partner van het electric superbike twente project.  Electric superbike twente is een studentenraceteam dat vanaf het begin een volledig elektrische motorfiets ontwerpt en bouwt. Elk jaar neemt een nieuw team van studenten met frisse ideeën het over, enthousiast om de missie voor te zetten om de opwinding en het plezier van duurzame mobiliteit te demonstreren! Om de racewereld voor de toekomstige generaties te behouden, heeft het team zich ten doel gesteld om de MotoGP-rondetijden te behalen met een volledig elektrische superbike.

 Universiteit Twente - KiemtWedstrijdschema – Team EurospedOHC Bully - Home | Facebook 

Uw persoonlijke partner in transport & logistiek

Wij zijn een veelzijdige, creatieve, flexibele en vooral betrouwbare partner in nationale en internationale transport en logistiek.

Van pakketdistributie, vervoer van palletzendingen, deelpartijen, tot complete trailerladingen….wegtransport, luchtvracht, vervoer per spoor of zeevracht:

Eurosped garandeert een optimale en persoonlijke begeleiding van al uw transportopdrachten!

Maak kennis met ons
Vaste contactpersonen
Snel en transparant
Volledige logistieke ontzorging
Sinds 1993
Neem contact op

Vind snel uw logistieke oplossing

Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
OF Neem contact op